Moda

Oscar de la Renta ima novu kolekciju vjenčanica, a tri modela nosit će samo najsmionije mladenke

Nove kolekcije vjenčanica za proljeće 2025. godine polako pristižu, a jedna od prvih dizajnerskih kuća koja je izbacila novu bridal kolekciju je Oscar de la Renta. U ovoj kolekciji nalazi se trinaest vjenčanica koje su inspirirane secesijom, francuskom čipkom te botaničkim motivima poput krizantema, božura i raznog lišća. Dvije su čak inspirirane labudovima te imaju detalje načinjene od labuđeg perja. 

Gotovo svaki navedeni motiv ručno je izrađen i ručno ušiven u najkvalitetnije materijale poput tila i moramo priznati da većina vjenčanica izgleda zaista bajkovito. No, tri vjenčanice iz kolekcije su nam pomalo podigle obrve. 

Naime, iako kratke vjenčanice nisu ništa novo u svijetu vjenčanja i odabira mladenki, osobito one koje se udaju ljeti, kratke vjenčanice u ovoj de la Rentinoj kolekciji su - minijaturne. Također, osim što su zaista kratke, prepune su proreza i rupica koje više toga otkrivaju nego skrivaju i čini se da, zbog toga, mogu pristajati samo ženama manekenske građe. 

Ono što se, također, ističe na ovim haljinama su predimenzionirane mašne i ogromni cvijet koji, iako su vrlo karakteristični za de la Rentine dizajne, prilično kradu pažnju. 

 | Autor: Oscar de la Renta Oscar de la Renta

Iako su ove haljine primjer vrhunskog ručnog rada i raznih tehnika poput heklanja te izgledaju zaista zaista zanimljivo, možda bi bile prikladnije za neki neobavezni ljetni party ili tek photo shooting u kojemu je svaka poza pažljivo namještena bez bojazni da ćemo, prilikom kretanja, pokazati više no što želimo. 

Photo: Oscar de la Renta

Komentari 0