Beauty

5 staromodnih beauty trikova koje su koristile naše mame i bake, a vrlo su djelotvorni i danas

  • Kada su naše mame i bake bile mlade, industrija ljepote nije bila niti u pola razvijena kao danas pa su, sa svega nekoliko proizvoda, bile primorane i potpuno se našminkati i napraviti frizuru
  • Nekim čudom, to im je svaki put polazilo od ruke i uvijek su bile tip-top sređene
  • Kada zavirimo u njihove kozmetičke torbice i obratimo pažnju na njihovu beauty rutinu, čini se da se ništa nije promijenilo pa neke trikove vrijedi primijeniti i danas
  • Pročitaj također: 6 makeup pravila koje Francuskinje slijede kako bi postigle efektan look bez puno truda

Iako danas u ponudi možemo pronaći bezbroj proizvoda i alata koji nam garantiraju savršeni makeup, najbolju frizuru i prekrasnu teksturu kože, nekada je stvari najbolje pojednostaviti. Jedan od načina za što jednostavniju, ali efektnu beauty rutinu je obraćanje pažnje na to kako se šminkaju i njeguju naše mame i bake.

Naime, kada su one bile mlade, gotovo ništa što postoji u današnjem beauty svijetu, tada nije postojalo, ali one su uvijek su bile njegovane i dotjerane. Stoga, u nastavku donosimo pet old school trikova koje su primjenjivale naše bake, a bogme možemo i mi danas. 

 | Autor: Unsplash/Getty Unsplash/Getty

Umivanje u hladnoj vodi

Iako je umivanje u hladnoj vodi jedan od trikova za razbuđivanje kada ustanemo nenaspavani, vrlo je učinkovit i u beauty smislu. Naime, hladna voda će potaknuti cirkulaciju u licu pa će koža odmah djelovati svježije, pore će se smanjiti, a pomoći će i kod smanjenja natečenosti lica koja se često događa tijekom noći. Preporučuje se da voda bude što hladnija, a ako se osjećaš posebno odvažno, lice možeš uroniti i u posudu s ledom. 

Nanošenje šminke prstima

Kada su naše mame i bake bile mlade, pribor za šminkanje gotovo pa nije niti postojao osim pokoje spužvice u kutijici s rumenilom i malog spužvastog aplikatora za sjenilo koji su se prilično brzo raspadali ili jednostavno izgubili. Stoga, jedini način za nanošenje sjenila ili pudera su bili prsti. No, zapravo, nanošenju šminke prstima danas se okreću i brojni vizažisti jer tako najbolje možemo kontrolirati količinu proizvoda koju nanosimo te sve izgleda puno prirodnije. Naravno, važno je paziti da prsti budu čisti. 

 | Autor: Unsplash/Getty Unsplash/Getty

Korištenje viklera

lako danas, za stiliziranje kose, na raspolaganju imamo beskrajnu količinu raznih alata, dobri stari vikleri najbolje će odraditi posao ako želimo voluminoznu frizuru. Naime, za razliku od figara ili pegle za kosu, za korištenje viklera nije potrebna toplina već kosu možeš uviti navečer i ujutro se probuditi s top frizurom. Također, vikleri dolaze u raznim veličinama pa možeš birati želiš li frizuru s malim kovrčama ili samo dodatni volumen. 

Zagrijavanje uvijača za trepavice

Svaka djevojka se barem jednom zapitala kako da njene trepavice ostanu uvijene, a odgovor se krije u postupku koji su naše mame i bake radile već odavno - zagrijavanje uvijača za trepavice. Uvijač jednostavno možeš zagrijati fenom, ali tek na nekoliko sekundi i pritom pazi da previše ne zagriješ metalni dio kako se ne bi opekla. Potom trepavice uvij kako to inače radiš i to je to. 

 | Autor: Unsplash/Getty Unsplash/Getty

Korištenje ruža umjesto rumenila 

Kao što, za vrijeme mladosti naših mama i baka, gotovo pa nije postojao pribor za šminkanje, tako se i sama šminka svodila na tek nekoliko proizvoda. Upravo zato, trebale su biti kreativne i, od onoga što imaju, izvući najbolje. Jedan od načina da imaju potpun makeup look bilo je i nanošenje ruža u svrhu rumenila pa su, isti ruž koji su nanosile na usne, prstima natapkale i na obraze. 

Photo: Unsplash/GettyImages

Komentari 0